Dixit Dominus

 ENGLISH

   
 Dixit Dominus (Johan Duijck)

Dixit Dominus
Johan Duijck


Oratorium voor de Hanswijkjubelfeesten

→ cd bestellen ←

 


 

Oratorium Dixit Dominus, opus 32 (2012)

 

1.   Introductio (1:19)
2.   Domine, Dominus noster (3:35)
3.   Miserere mei (2:49)
4.   Magnificat (6:51)
5.   Gloria (3:47)
6.   Meditatio Dixit Dominus (4:49)
7.   Miserere mei (1:26)
8.   Beati (6:04)
9.   Gott spricht (4:42)
10. Pater noster (3:28)
11. Et tentaverunt (3:21)
12. Ego sum panis (2:45)
13. Hosanna, Benedictus, Hosanna (3:43)
14. Passio (4:54)
15. Qui cum in forma (4:33)
16. Victimae paschali laudes (3:53)
17. Veni, Sancte Spiritus (6:36)

 

Meer informatie vindt u hier:

 

 

 

De uitvoerders

 

Johan Duijck (algemene leiding) is een veelzijdige en gedreven musicus die vooral bekend is als pianist, koordirigent en componist. Hij werkt hoofdzakelijk in België, Engeland en Spanje. Hij is al sinds 1973 de vaste dirigent van het Gents Madrigaalkoor.

Hilde Coppé (sopraan) is een veel gevraagde soliste voor barok, klassiek, romantiek en hedendaagse muziek, met een grote internationale présence.

De veelzijdige Catalaanse bariton Josep-Ramon Olivé Soler (bariton) treedt op met de beste dirigenten, hij zingt in diverse internationale ensembles en op grote festivals over heel Europa, in opera's, liederen en oratoria. Ondertussen zet hij zijn zangstudies nog voort aan de prestigieuze Guildhall School of Music & Drama of London bij professor Rudolf Piernay.

Roger Walkington (recitant) is verbonden aan St Paul's Cathedral in Londen, en studeerde zang en orgel. Hij zong met László en later met Johan Duijck 20 jaar bij het koor van de Academy of St Martin in the Fields o.l.v. Sir Neville Marriner.

Het Vlaams Radio Koor is een professioneel kamerkoor dat begon als het radiokoor van de openbare omroep en ondertussen in binnen- en buitenland tot de top gerekend wordt. Het koor maakt nog altijd veel opnamen: eigen cd's waarin het grote repertoire voor kamerkoor aan bod komt, en concertproducties voor de radiozender Klara, waaronder een belangrijk aandeel Vlaamse componisten.

Het Gents Madrigaalkoor streeft ernaar het publiek te boeien met interessante koormuziek op hoog niveau, vooral uit de romantiek en het hedendaagse repertoire en met grote instrumentaal-vocale klassiekers. Het koor verwierf in de loop van de jaren onderscheidingen en prijzen en geniet een fijn prestige in binnen- en buitenland.

Het kinderkoor Clari Cantuli werd opgericht door Ria Vanwing en staat al meer dan 40 jaar onder haar leiding. Zingen en musiceren met jongeren is nog altijd haar credo, en haar pedagogische aanpak en enthousiasme brachten Clari Cantuli op gereputeerde podia bij de beste ensembles. De gemiddelde leeftijd van de zangers is nog geen tien jaar.

Peter Thomas (orgel) is als organist te horen op verscheidene cd-opnamen en hij werkt regelmatig mee met producties van de radiozender Klara. Hij zet hij zich graag in voor activiteiten die het orgel bij een breed publiek promoten.

Onder de naam Solisten van het Brussels Philharmonic treden musici aan van Brussels Philharmonic in de meest verscheidene bezettingen. Ze spelen een breed repertoire, van barok tot hedendaags, van conceptueel tot film, van grote klassiekers tot onverwachte cross-overs.